دکتر فاطمه زم

روان درمانگر DISTDP
صاحب امتیاز پروانه تخصصی حرفه ای
خانه خورشید

دکترای روان شناسی
 عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از سال 1389 تا کنون

تحصیلات
روانشناسی عمومی، دکتری. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی (1389 – 1393)
رساله دکتری  : تحلیل کمی و کیفی خشم و بررسی اثربخشی مداخله گروهی مدیریت خشم برای محکومان زن - وضعیت خشم و بهزیستی روانشناختی در استان تهران
روانشناسی عمومی، کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران (1385 – 1388).
پایان نامه کارشناسی ارشد: تجزیه و تحلیل کمی و کیفی فرآیند انطباق پذیری تراجنسی ها (اختلال هویت جنسی) پس از انجام عمل جراحی تغییر جنسیت
روانشناسی صنعتی – سازمانی، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرکزی، تهران (1380 – 1384).
عنوان پایان نامه: بررسی رابطه سبک های رهبری مدیران با انگیزه کاری در کارکنان پالایشگاه نفت تهران


بخشی از زندگی نامه حرفه ای من:

از سال ۸۳ دوره کارورزی خود را در رشته روان شناسی صنعتی سازمانی در مرکز بهداشت روان پالایشگاه نفت تهران گذراندم و به مدت شش ماه کارکنان پالایشگاه را ارزیابی روانی می کردم و حاصل آن را در پایان نامه مقطع کارشناسی ارائه نمودم.

سپس وارد مقطع ارشد شدم و به دلیل علاقه به امور اجرایی در حوزه دانشجویی با مرکز بهداشت روان آفتاب همکاری نمودم و برای مدت حدودا یک سال امور اجرایی آن را به عهده گرفتم. علاقه من به روان از کار با خانمی که در سن ۵۰ سالگی تغییر جنیست داده بود شروع شد. ایشان اولین نفری بودند که مجوز تغییر جنسیت را بصورت قانونی و شرعی از آقای خمینی دریافت کرده بودند. پس از آشنایی با ایشان تصمیم گرفتم دنیای پدیدار شناختی این فرد را بررسی کنم. چرا که شجاعت تغییر در ایشان من را به خودم آورد. از آنجا به بعد من با گروه افراد ترانس سکشوآل آشنا شدم و رساله کارشناسی ارشد خودم را در این رابطه نگارش کردم. و عضو انجمن حمایت از بیماران ترانس سکشوآل شدم.

من در سال ۱۳۸۸ همزمان با قبولی در مقطع دکتری، در شهرداری تهران به عنوان روان شناس شروع به کار کردم و در حوزه آسیب های اجتماعی زنان در شهر تهران با دفتر مشاور شهردار در امور بانوان به مدت ۱۰ سال همکاری نمودم. در همان سال به عنوان دانشجوی دکتری بورسیه دانشگاه آزاد کرج شدم و شروع به تدریس در مقاطع مختلف نمودم.
بخشی از فعالیت های تخصصی من از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰: 

-  روانشناس خانواده در مرکز مداخله در بحران برای خانواده های آسیب پذیر شهر تهران (شوش – هرندی) وابسته به مرکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تهران (1388 تا 1394)

-   مدیر پروژه برنامه مشاوره و روان درمانی ندامتگاه زنان شهرری (استان تهران) (1392 تا 1394)

روانشناس اعتیاد در مرکز نگهداری از متکدیان و مجرمان معتاد زن در لویزان شهر تهران.

-  کارشناس پژوهشی طرح مطالعاتی توانمندسازی سازمانی مرکز زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران (از سال۱۳۹۵تا ۱۳۹۷)

- صاحب امتیاز و مدیر خوابگاه دانشجویی خانه خورشید با مجوز وزارت علوم و دانشگاه علم و صنعت(۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰)

با فعالیت در این حوزه های روانی – اجتماعی ، علاقه من به حوزه درمان های شناختی رفتاری زیاد شد و بهترین رویکردی را که می توانستم انتخاب کنم CBT بود. به مدت سه سال آن را مرکز مشاوره سگال آموزش دیدم و شروع به درمان با همان رویکرد نمودم.

در حین کار با این رویکرد خودم متوجه شدم مسائل فردی دارم که نیاز به درمان جدی دارد. برای همین علاقه ام به روان کاوی باعث شد تا در این حوزه مطالعات مستمر داشته باشم تا بفهمم مشکلات درونی ام چیست. اما مطالعه به تنهایی کافی نبود. برای همین از یک روان پزشک که در حال یادگیری روان کاوی بود کمک گرفتم. دو سال با ایشان روان کاوی شدم اما تغییری در حال روانی خودم نمی دیدم. تصمیم گرفتم آن را اصولی آموزش ببینم تا بتوانم از آن طریق بهتر به خودم کمک کنم. آموزش روان کاوی را در بیمارستان روزبه و کلاسهای رزیدنت های روان پزشکی دکتر مهدیه معین و دکتر محمد صنعتی شروع کردم و به مدت سه سال آموزش تئوری دیدم و جلسات سوپرویژن را شرکت می کردم.

بعد از آن به روان کاوی خودم با رویکرد Object Relation پرداختم و مدت ۴ سال تحت درمان بودم. همزمان مطالعات و آموزش هایم را در همین حیطه ادامه دادم. تاثیر روان کاوی در مسائل روزمره زندگیم بود و ریشه مشکلات اضطرابی من درمان نشد. در همان زمان به دلیل مشکلات زندگی ام، شدت مشکلات فردی خودم بیشتر شد و به درمان قوی تری نیاز داشتم. من در جستجوی درمان قوی تر با رویکرد روان پویشی فشرده کوتاه مدت آشنا شدم و در انستیتو رواپویشی دکتر دوانلو پذیرفته شدم . و یک سال در آنجا تحصیل کردم و با درمانگری که خودش را متخصص معرفی کرده بود جلسات درمان داشتم. متاسفانه آسیب های روانی- شخصیتی ایشان در درمان وارد شد و من تحت صدمه ایشان قرار گرفتم.

اما علاقه من به روان پویشی بیشتر از قبل شد و من مطالعاتم را رها نکردم. و از طرق مختلف شروع به آموزش دیدن کردم. در سال ۲۰۲۲ با یکی از شاگردان مستقیم دکتر دوانلو در سوئد تماس گرفتم و درمان خودم را با ایشان شروع کردم و همچنان ادامه دارد. در حال حاضر تحت آموزش مستقیم و درمان و سوپرویژن ایشان هستم.

با اعتماد به تجربه های فردی و درمانی  قوی ترین درمانی که برای مشکلات روان شناختی و جسمی انسان ها یافته ام روش روان پویشی فشرده کوتاه مدت دوانلو بر مبنای تغییرات نوروبیولوژی است.

در حال حاضر با این رویکرد درمانگری میکنم، درمان می شوم و آموزش می بینم . و این راه را تا پاکسازی کامل مشکلات خودم ادامه خواهم داد تا بتوانم انسان خوب و درمانگری باشم برای هم نوعانم که به دلیل مشکلات روان شناختی زندگی شان را زندگی نمی کنند.